Herkenbaar?

"Ik word zo moe van de strijd met mijn kind."

"Ik begrijp niet waarom mijn kind dit probleemgedrag laat zien."

"Ik twijfel erg over de manier waarop ik opvoed."

Er zijn periodes in het leven van ouder en kind dat het leven moeizaam loopt. Het kind laat (probleem) gedrag zien en ouders twijfelen of ze wel op de goede manier op hun kind reageren of weten niet goed hoe hier mee om te gaan. 

Middels Video Interactie Begeleiding (VIB) geef ik opvoedondersteuning aan ouders die vastlopen met hun kind of even een extra zetje in de rug nodig hebben ter bevestiging van hun kwaliteiten als opvoeder.

Opvoedcoaching aan ouders

Wanneer ouders bij mij aankloppen ga ik eerst met ze in gesprek om helder te krijgen waar de schoen wringt voor ouders en wat het kind voor gedrag laat zien. We maken dan afspraken over welke situaties er gefilmd worden en wie er filmt.
Vervolgens wordt er een video opname gemaakt. Die videobeelden kan ik maken, ik kan ook de camera in het gezin achter laten zodat ouders zelf op momenten kunnen filmen. Ik  analyseer vervolgens de beelden die zijn gemaakt waarbij ik enerzijds kijk naar de krachten van ouders en anderszijds naar patronen die niet helpen in de opvoeding. Van de krachten en de niet helpende patronen maak ik een film met korte fragmenten, welke ik met ouders terugkijk. Met de krachten die er zijn, zet ik ouders ook weer in hun kracht. Die krachten kunnen ze ook inzetten bij de patronen waarbij het contact en de opvoeding niet vanzelf loopt.

De kracht van beeld
De kracht van beeld is dat ouders vaak zelf zien wat er gebeurt. We gaan daarover in gesprek en komen met elkaar tot een oplossing. Ik geef vanuit mijn pedagogische achtergrond de theorie mee die goed is om te weten en te begrijpen waarom de gekozen strategie belangrijk is.
 
Afhankelijk van de noodzaak wordt de lengte van het traject bepaald. De ervaring leert dat drie tot zes sessies voldoende zijn om weer positief met elkaar verder te gaan. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om na ongeveer een half jaar nog een follow up te doen.

Tarieven

Een coachingstraject aan ouders start met een kennismaking, waarin we op zoek gaan naar jullie hulpvraag. Vervolgens beslissen jullie of er een goed gevoel is om verder te gaan. Wanneer dit zo is, wordt het kennismakingsgesprek in rekening gebracht. Wanneer het niet goed voelt, zijn er ook geen kosten aan het gesprek verbonden.
 
Een sessie is een opname, beeld bewerken en review kost €200,- en is verdeeld over 2 momenten. De opname maken kost ongeveer een kwartier als ik dat doe. De review duurt ongeveer één uur en vindt plaats bij jullie thuis of in mijn praktijk.