Gedrag heeft een achterliggende oorzaak
contact opnemen

Mijn naam is José Weeda, ik ben 50 jaar en geboren en getogen in Barendrecht. Mijn opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Orthopedagogiek en Coaching hebben me de nodige theoretische basis gegeven. Maar mijn jaren in de gehandicapten- en jeugdzorg hebben me de praktijk geleerd.

Ik heb (pleeg)ouders ondersteunt in hun ondersteuning en opvoeding van hun (pleeg)kind middels de video camera. De inzichten die een beeld geeft is krachtig, veelal zien opvoeders waar de communicatie vastloopt en wat er anders kan. 

Ik heb de assistent begeleiders op het dagcentrum waar ik werkte gecoacht in de stappen die zij konden zetten om door te groeien tot de functie van begeleider. Binnen de Jeugdzorg heb ik medewerkers ondersteund in hun groei naar een volgende stap. Binnen de Jeugdzorg gesprekken gehad met collega’s op het moment dat zij vast liepen in het werk of terug kwamen vanuit een ziekte periode. 

Accreditatie: EMCC/NOBCO practitioner

Draaglast en draaglast niet in evenwicht?

In mijn functie als burn-out en opvoedcoach begeleid ik professionals binnen de zorg die vastlopen in hun werk. Draagkracht en draaglast zijn niet meer in evenwicht. En dat voel je ook wel, maar je komt er niet zelf uit. Je blijft in een cirkeltje ronddraaien, wellicht omdat je zelf niet dieper kan kijken. Dan helpt een aantal gesprekken voeren met mij om je valkuilen te ontdekken en daarmee aan de slag te gaan.

Achterliggende oorzaak
Ik ben er van overtuigd dat gedrag een achterliggende oorzaak heeft. En ik ga op zoek met jou naar die achterliggende oorzaak. De methode die ik daarvoor geregeld gebruik is de Transactionele Analyse en de Innerlijke familie. Daarnaast is Een taal erbij ook een veel gebruikte methode van mij.